Working Equitation

 

Working Equitation - grenen som både du och din häst trivs med.

 

Svenska ridsportsförbundet skriver så här på sin hemsida om Working Equitation.

"Denna nya glädjefyllda gren! Ridsportsgrenen som har allt!! Hästen behöver inte vara av en viss storlek eller av en viss ras. Den behöver heller ingen vidare hoppförmåga eller utmärkande gångarter. Det här innebär att WE verkligen är en gren för alla!

 

Sporten utvecklar och förbättrar ryttarens balans, sits, hjälper, koordination, planering av bra ridvägar och anpassning av tempo. Hästarna får en allsidig utbildning i allt från dressyr till lydnads-, förtroende- och miljöträning. WE uppmuntrar till både god ridning och lyhörda samt uppmärksamma hästar, samtidigt som den är ett fantastiskt sätt att få hästar och ryttare motiverade och entusiasmerade.

 

Förtroende och samspel mellan ryttare och häst, noggranna vägar, precisionen, men ändå lite fart och fläkt. WE innehåller allt, den kompletta ridsportgrenen!"

 

Ja, så står det på den officiella hemsidan för WE och nu har du möjlighet att få lära dig här i Skåne! I Mellansverige har WE blivit mycket populär de senaste åren och allt fler upptäcker den här i södra Sveriuge nu.

 

 

Nu i höst kommer vi att träna varannan vecka på torsdagar. Eftermiddag och kväll håller jag träning i WE i mitt nya ridhus eller utomhus på vår stora WE-bana här på gården. Vi tränar i smågrupper om max tre personer och varje pass är 1 timma och 15 minuter. Du bokar in dig genom att anmäla dig via mail här eller på min Facebook-sida.

 

Är du nyfiken och vill titta på innan du anmäler dig så är du självklart välkommen. I min kalender ser du vilka ons- och torsdagar vi tränar. Här hittar du karta till var vi håller hus där du klan ta ut vägbeskrivning.

 

Här ligger en länk till en video på Pedro Torres, en av världens bästa ryttare inom WE. Där kan du se din ultimata målbild! Det ligger även en länk från en WE-tävling i Sverige 2016.

 

Nu under vinterhalvårt håller jag träningar i vårt ridhus varannan vecka på torsdagar från och med den 1.a februari. Vi tränar i grupper om max tre ekipage och varje grupp tränar 1 1/4 timma. Vi startar från kl. 15.00 och tränar fram till kl. 21.00. Dessutom arrangerar jag heldagar med WE-träning. All information om detta finner du på sidan Kurser 2018

Längre fram i vår flyttar vi ut träningarna till vår utebana där vi får bättre plats för alla hinder.

Vill du ha mer information så maila gärna mig!

 

Välkomna!

 

 

Naturlig Dressyr

Farhult 8247, 242 96 Hörby, Tfn 070-244 6434, ewa@naturligdressyr.se